Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Pesto»Pesto roso (Crveni pesto)

Pesto roso (Crveni pesto)

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Pesto roso (Crveni pesto)1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
1
"Gotov je za minut i svi će ga sa zadovoljstvom probati"

Potrebni sastojci

  • sušeni paradajz - 2 šake (oko 150 - 200 g)
  • paradajz - 1/2 srednjeg po veličini
  • beli luk - 1 čen
  • masline - 2 komada, bez koštica
  • kačkavalj - 2 kašike, narendan ili više (Parmezan)
  • orasi - 1 kašika, istucani
  • maslinovo ulje - na oko
  • balsamiko sirće - 1 kašičica ili malo više
  • sok od limuna - 1 kašičica, sveže ceđen, po želji
  • so - po ukusu
  • šećer - 2 prstohvata
  • bosiljak - 1 kašičica, sušeni, može i svež
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite sušeni paradajz u vruću vodu, dok dobro ne omekša. Nakon toga ga ocedite, ali sačuvajte vodi i iseckajte sitnije.

Pomešajte ga u blenderu ili secku sa pola isečenog svežeg paradajza, dolijte vidu u kojoj je kisnuo paradajz i malo umutite.

Nakon toga dodajte iseckan beli luk, masline, balsamiko sirće i maslinovo ulje i procenite da li ima potrebe za još vode. Počnite da mutite dok ne postane glatko.

Nakon toga dodajte začine, malo soka od limuna (može i bez, da ne bude previše kiselo), narendan kačkavalj i malo oraha po želji. Kratko promešajte i gotovo je.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: