Testo za domaće mekike i pogačice

06/09/2019
"Kada kod kuće vole doručak od testa, potreban im je omiljieni recept za univerzalno testo "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano220
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mlako sveže mleko pomešamo sa jednim supenom kašikom šećera, jednom supenom kašikom soli i jednom kesicom kvasca. Sipamo u udubljenje napravljeno u brašnu.

Mesimo mekše testo. Uzimao jednu eko kesu unutra premazanu uljem, stavljamo testo, namažemo ga uljem. Ostavljamo u frižideru, ne vežemo, potrebna je veća kesa ili posuda zato što testo nadolazi ako ga ne koristite odmah.

Od njega možete praviti odlične pogačice, mekane mekike itd.

Priprema domaćih pogačica:

Namažemo pleh masnoćom, napravimo loptu/veličine po izboru/ i počinjemo da ređamo. Napunimo pleh. Ostavljamo da nadođe normalno. Napravimo preliv za pogačice, a on je sledeći.

Ugreveamo oko 200-300 ml ulja, stavljamo isto brašna dok se ne stvori kaša, ali ne mnogo gusta da bismo mogli da prelijemo odozgo i stavljamo pogačice da se peku.

Na kraju mogu da vam poželim prijatno.

Mekike i pogačice su veoma ukusne.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar