Suši sa dimljenim lososom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
07/09/2019
"Strpljenje, spretnost i evo ovog recepta - tako ćete napraviti suši za sliku i priliku "
Priprema35 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno60 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 175 g, za suši
  • pirinčano sirće - 2 kašike
  • šećer u prahu - 4 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • kore nori - 2 komada
  • losos - 60 g, dimljeni
  • krastavac - 1/4 isečen
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pirinal u hladnoj vodi veoma dobro i sipajte ga u šerpu sa 300 ml vode. Nakon što voda provri, stavite poklopac u kuvajte oko 10 minuta. Isključite ringlu, ali ostavite pirinač u vodi.

U malom tiganju zagrejte pirinčano sirće, šećer u prahu i so, dok se šećer ne istopi. Pomešajte pirinal sa ovom smesom i ostavite ga da se ohladi.

Stavite jednu nori koru na podlogu od bambusa za suši i sipajte pola pirinča, rasporedite ga tako da u gornjem kraju ostane prazno.

U najbliži kraj stavite isečenog lososa i pola isečenog krastavca. Uvijte pažljivo suši i isecite ga. Ponovite isto sa drugom korom. Servirajte sa soja sosom i vasabijem po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar