Način pripreme
1. Ako ne možete da nađete lep jasminov pirinač, možete i bilo koji drugi odgovarajuć za suši.
2. Skuvajte pirinač 1:1, 5 vode za oko 15/20 minuta.
3. Proverite da li se lepi, ali ne treba da bude kašast.
4. Isecite avokado na duge trake, takođe i losos.
5. Na čistu krpu stavite jednu nori koru sa hrapavim delom unutra da bi mogla da bolje drži pirinač.
6. U malu posudu sipajte mlaku vodu.
7. Pokvasite ruke da se se lepi pirinač po prstima i počnite da raznosite pirinač po celoj kori.
8. Gledajte da sloj ne bude mnogo debeo 2-3 mm i ostavite malu ivicu (gore) koja treba da bude prazna (bez pirinča). On će imati funkicju dela koji zatvara suši. Kao papir za koverat i njegov lepljivi deo.
9. U sredinu namažite jednu kašiku krem sira u pravu liniju.
10. Po pravoj liniji poređajte avokado i lososa.
11. Počnite da uvijate odozdo na gore. Prazna ivica nori kora treba da ostane u gornjem delu.
12. Uvijte do pola i pritisnite malo da se stvori tuba.
13. Nakon toga uvijte i otvorena ivica treba da se zalepi sa spoljašnjim delom kore.
14. Čak i da malo nori kore uđe u suši nema veze.
15. Isecite mokrim nožem.
16. Servirajte sa vasabijem, đumbirom i soja sosom sa sa strane.