Domaći kečap sa senfom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
11/09/2019
"Pica, šnicla ili testenina - sve je ukusnije sa domaće napravljenim kečapom sa senfom "
Priprema50 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno130 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano107
  • Pregledi tokom meseca107
  • Pregledi tokom sedmice22
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 3 kg
  • senf - 3 kašike
  • luk - 2 kg
  • šećer - 100 g
  • muskatni oraščić
  • biber
  • sirće
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite paradajz na parčiće. Oljuštite luk i isecite ga na sitno. Pomešajte ih i izdinstajte na slaboj vatri oko 30 minuta.

Nakon toga ih sameljite u mašini za meso i dodajte sirće i šećer. Probajte za ukus i ako je neophodno dodajte još malo sirćeta ili šećera.

Ponovo stavite smesu na slabu vatru i kuvajte dok se ne zgusne - oko 30 minuta.

Dodajte senf i ostale začine. Smesa se ostavlja da se ohladi i nakon toga se sipa u tegle ili boce. Steriliše se 20 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar