Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Domaći Kečap»Domaći kečap sa svežim paradajzom

Domaći kečap sa svežim paradajzom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Domaći kečap sa svežim paradajzom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 6
15/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
190 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
12
"Nikada više nećete pomisliti na kečap iz rafa u prodavnici"

Potrebni sastojci

  • sok od paradajza - 800 ml sveže isceđenog, bez semenki i ljuske
  • so - oko 3 - 4 supene kašike ili po ukusu
  • šećer - 550 g
  • sirće - 280 ml
  • čubar - 2 - 3 supene kašike
  • kumin - 10 g
  • biber - 10 g
  • lovorov list - 4 lista
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • skrob - 5 komada, kukuruznog
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte sirće u šepru. U njega dodajte začine i ostavite da provri. Isključite ringlu, stavite poklopac i ostavite da se ohladi. Smesu procedite kroz gazu.

Sipajte sok od paradajza u šerpu i kuvajte, dok 1/3 ne ispari. Dodajte so i šećer. Odaspite malo soka oko 400/500 ml. Ostavite da se ohladi i u njemu rastvorite skrob.

Dodajte sirće u paradajz, nakon nekoliko minuta sipajte skrob i energično mešajte žicom. Nemojte sipari sav skrob, zato sto će se još zgusnuti kad se ohladi.

Sklonite kečap sa vatre i napunite tegle. Sterilizujte 10 minuta nakon ključanja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: