Način pripreme
Rebra se operu dobro i očiste se od žila, da marinada za svinjska rebra može mnogo da upije.
Kumin se zapeče na suvom tiganju.
Pomorandža se iscedi i uzima se sok. U soku se rastvara šećer.
Praziluk se iseče na veoma sitno.
Aleva paprika se promeša sa biberom, pečenim kuminom i solju. Dodaje se ulje i meša se veoma dobro.
Beli luk se iseče na sitno.
Sprema se marinada, tako što se u blenderu samelju praziluk, beli luk, ulje sa začinima, suvi origano, sok od pomorandže sa šečerom i sirće.
Pripremljena rebra se prelivaju marinadom, pokriva se folijom za čuvanje povrća i ostavlja se u frižideru 24 sata.
Peče se zajedno sa marinadom pod folijom 3 sata na 130 stepeni.
Folija se sklanja i specijalna svinjska rebra sa marinadom od pomorandže se peku 15 minuta na 200 stepeni.