Kjopoolu od zelenog paradajza

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
12/09/2019
"Najukusniji kjopoolu se pravi sa onim paslednjim zelenim paradajzom, preostalim neobranim u bašti "
Priprema40 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno160 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zeleni paradajz - 1 kg
  • luk - 2 glavice
  • paprika - 500 g
  • beli luk - 1 glavica
  • peršun - 1 vezica
  • paradajz - 500 g, crveni
  • lovorov list - 2 komada
  • aleva paprika - 1 prstohvat, ljuta
  • ulje - 100 ml
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prelijte zeleni paradajz vrelom vodom, oljuštite ga i isecite na male parčiće. Ispecite paprike, oljuštite i isecite ih.

Pomešajte u odgovarajućoj posudi za pečenje paprike, paradajz, masnoću i sitno isečen luk.

Kuvajte dok ne omekša i dodajte u dobijenu smesu oljušten i isečen crveni paradajz, isečen na sitno beli luk, lovorove listove.

Nakon dvadesetak minuta dodajte ostale začine. Napunite gusto tegle, zatvorite ih i sterilišite 40 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar