Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Peckane ljute paprike u ulju i sirćetu

Peckane ljute paprike u ulju i sirćetu

NikiNiki
Guru
565853k
Peckane ljute paprike u ulju i sirćetu
Fotografije: Niki
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Raskošan dodatak uz svako jelo - peckane ljute papričice"

Potrebni sastojci

  • ljute paprike - 20 - 25 komada, ribice
  • so - 2 kašičice
  • šećer - 2 kašičice
  • ulje
  • sirće
* merne jedinice

Način pripreme

Iako nisu svima omiljene, ljute paprike su završetak prilikom serviranja svakog jela.

Za ove peckane paprike, koje možete konzumirati nakon nekoliko sati od prirpeme, kositimom sledeće sastojke:

Prvo operemo i osušimo ljute paprike.

Pomešamo jednake delove ulja i sirćeta, do donje ivice tegle od oko 500 g. Dodajemo so i šećer i protresemo teglu!

Peckamo paprike i dok su još tople stavljamo u teglu, zatvaramo poklopcem.

Prilikom svakog stavljanja paprika u teglu protresemo je da se lepo rasporedi marinada.

Nakon što završimo sa svim paprikama, ostavljamo teglu zatvorenu.

S vremena na vreme protresemo teglu. Peckane ljute paprike u ulju i sirćetu su spremne za konzumiranje nakon nekoliko sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: