Pileći ražnjić Fiki

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77303
14/09/2019
"Insistiramo da nas priznate za prave kulinarske mađioničare - vidite kakav smo ražnjić spremili "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano84
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 400 g
  • soja sos - 5 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ulje
  • luk - 2 glavice, crni
  • kikiriki - 2 kašike
  • beli luk - 3 istucana čena
  • sok od limuna - 3 kašičice
  • šećer - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi se iseku na male parčiće i nanižu se na ražnjić.

Potapaju se na 30 minuta u smesu od 3 kašike soja sos i jedne kašike aleve paprike. Ocede se i zaprže se u zagrejanom ulju.

Luk se iseče na veoma sitno, a kikiriki se istuca.

Pomešaju se i dodaje im se beli luk, sok od limuna, šećer, so i dve kašike soja sosa.

Stavlja se malo da provri i preliva se svaka porcija ražnjića. Servira se sa pirinčem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar