Španski čokoladni čuros

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
20/09/2019
"Ako vam se Španija čini previše daleko, da je posetite, bar gricnite po jedan od ovih čurosa - nećete pogrešiti "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano129
  • Pregledi tokom meseca74
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • voda - 250 ml
  • šećer - 60 g
  • kakao - 1 kašika
  • kora pomorandže - 2 kašike (narendana)
  • maslac - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • šećer u prahu - 3 kašike
  • cimet - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • jaja - 3 komada
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac se istopi u vreloj vodi, dodaje se so i kora pomorandže i smesa se ostavlja da provri. Sklanja se sa ringle, dodaje se prosejano brašno, pomešano sa kakaom i vanilom i sve se promeša.

Smesa se zagreva na slaboj vatri 2 minuta, pri čemu se meša drvenom varjačom. Sklanja se sa vatre, ohladi se blago i dodaju se jaja jedno po jedno uz neprestano mešanje.

Testo se našprica u zagrejanu masnoću na trake dužine 10 centimetara. Prže se dok ne postanu zlataste i vade se da se ocede od masnoće. Cimet se pomeša sa šećerom u prahu i ovom smesom se posipa čuros.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar