Italijanski čokladni krem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73253
20/09/2019
"Svi govore o pici, ali niko ne govori o italijanskim desertima, jer ne želimo da nam i njih napadnete i izjedete "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano62
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Želatin se natopi u hladnoj vodi i ostavlja se, dok zrnca ne postanu prozračna i ne nabubre. Žumanca se pomešaju sa šećerom.

Kakao se pomeša sa toplim mlekom i dodaju se žumanca. Smesa se kuva na pari, pri čemu se neprestano meša, dok ne postane gusta (ali ne da provri).

Dodaje se želatin i smesa se zagreva dok se ne rastvori. Procedi se i ohladi se. Pavlaka se muti i po malo se dodaje smesa od jaja, pri čemu se neprestano meša.

Razdeli se u kalupe i ohladi se. Servira se na tanjiru, tako što se vadi iz kalupa koji se potapaju na nekoliko sekundi u vrelu vodu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar