Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Čokoladni krem»Italijanski čokladni krem

Italijanski čokladni krem

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Italijanski čokladni krem1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Svi govore o pici, ali niko ne govori o italijanskim desertima, jer ne želimo da nam i njih napadnete i izjedete"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 600 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • šećer - 180 g
  • jaja - 6 komada (žumanca)
  • kakao - 1 kašičica, u prahu
  • želatin - 24 g
  • voda - 180 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Želatin se natopi u hladnoj vodi i ostavlja se, dok zrnca ne postanu prozračna i ne nabubre. Žumanca se pomešaju sa šećerom.

Kakao se pomeša sa toplim mlekom i dodaju se žumanca. Smesa se kuva na pari, pri čemu se neprestano meša, dok ne postane gusta (ali ne da provri).

Dodaje se želatin i smesa se zagreva dok se ne rastvori. Procedi se i ohladi se. Pavlaka se muti i po malo se dodaje smesa od jaja, pri čemu se neprestano meša.

Razdeli se u kalupe i ohladi se. Servira se na tanjiru, tako što se vadi iz kalupa koji se potapaju na nekoliko sekundi u vrelu vodu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: