Način pripreme
Pokrijte duboku posudu providnom folijom tako da krajevi vise sa strane, da bi se posle mogla pokriti cela torta.
Umutite pavlaku mikserom na čvrst sneg. Posebno u drugoj posudi žicom umutite maskarpone sa šećerom u prahu i kondenzovanim mlekom. Pomešajte dva krema u jednoj posudi. Dodajte orašaste plodove, vanilu, limun, kockice papaje i iseckanu čokoladu sve pomešajte spatulom.
Podelite krem na dva dela.
Ratvorite jaku nes kafu u velikoj čaši i u nju dodajte konjak ili liker po želji.
Želatin prelijte i ostavite da nabubri u 100 ml hladne vode na 5-10 minuta, a nakon toga ga ugrejte na pari da se rastvori.
Rastopite 50 grama čokolade za kuvanje na pari. Rastopljenu čokoladu sipajte u jedan deo krema i dobro promešajte.
Tako smo dobili dva krema - beli i braon. Rasporedite želatin u dva krema kašikom na jednake delove i ponovo promešajte.
Sastavljanje torte:
Svaku piškotu potopite na kratko u kuvanu kafu i poređajte u posudu na foliju. Prvo poređajte piškote po dnu, a nakon toga ispravljene po ivicama posude.
Prelijte belim kremom, a preko njega poređajte red piškota, potopljenih u kafu. Preko njih rasporedite braon krem. Odozgo završite ponovo piškotama. Uvijte tortu ivicama folije koja visi i stavite u frižider na nekoliko sati.
Pre serviranja otvorite foliju sa gornjeg dela, kad se okrene ostaće dole kao osnova torte. Poklopite posudu odgovarajućim tanjirom, a nakon toga okrenite tortu i skinite foliju.
Celu tortu pospite kakaom. Ja sam posula sa malo šećera u prahu zbog boje. Ukrasite po želji. Ove može da se fantazira i ukras može biti različit.
Crvene jagode stoje dobro, zar ne?