Italijanski Zuccotto

03/11/2017
"Nemojte gledati kao izazov ovaj italijanski kolač, nego kao ukusnu nagradu za trud koji ćete uložiti "
Priprema40 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano527
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • piškote - 1 paket
  • maskarpone - 500 g
  • slatka pavlaka - 150 ml
  • kondenzovano mleko - 5 supenih kašika
  • šećer u prahu - 5 supenih kašika
  • lešnici - 50 g, /iseckani/
  • bademi - 50 g /iseckani/
  • vanila - 2 kesice
  • izrendana kora limuna - 1 kašičica
  • papaja - 25 g /isečene šećene kockice/
  • crna čokolada - 100 g /isečena/
  • čokolada 50 g /rastopljena/
  • nes kafa - 250 ml
  • konjak - 2 supene kašie
  • želatin - 1 kesica
  • jagode - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Pokrijte duboku posudu providnom folijom tako da krajevi vise sa strane, da bi se posle mogla pokriti cela torta.

Umutite pavlaku mikserom na čvrst sneg. Posebno u drugoj posudi žicom umutite maskarpone sa šećerom u prahu i kondenzovanim mlekom. Pomešajte dva krema u jednoj posudi. Dodajte orašaste plodove, vanilu, limun, kockice papaje i iseckanu čokoladu sve pomešajte spatulom.

Podelite krem na dva dela.

Ratvorite jaku nes kafu u velikoj čaši i u nju dodajte konjak ili liker po želji.

Želatin prelijte i ostavite da nabubri u 100 ml hladne vode na 5-10 minuta, a nakon toga ga ugrejte na pari da se rastvori.

Rastopite 50 grama čokolade za kuvanje na pari. Rastopljenu čokoladu sipajte u jedan deo krema i dobro promešajte.

Tako smo dobili dva krema - beli i braon. Rasporedite želatin u dva krema kašikom na jednake delove i ponovo promešajte.

Sastavljanje torte:

Svaku piškotu potopite na kratko u kuvanu kafu i poređajte u posudu na foliju. Prvo poređajte piškote po dnu, a nakon toga ispravljene po ivicama posude.

Prelijte belim kremom, a preko njega poređajte red piškota, potopljenih u kafu. Preko njih rasporedite braon krem. Odozgo završite ponovo piškotama. Uvijte tortu ivicama folije koja visi i stavite u frižider na nekoliko sati.

Pre serviranja otvorite foliju sa gornjeg dela, kad se okrene ostaće dole kao osnova torte. Poklopite posudu odgovarajućim tanjirom, a nakon toga okrenite tortu i skinite foliju.

Celu tortu pospite kakaom. Ja sam posula sa malo šećera u prahu zbog boje. Ukrasite po želji. Ove može da se fantazira i ukras može biti različit.

Crvene jagode stoje dobro, zar ne?

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar