Način pripreme
Italijanski đevreci se nazivaju još i tarali. Iako se prave u celoj južnoj Italiji, priznati su specijalitet oblasti Pulija!
U testo za đevreke se po ukusu mogu dodati luk, beli luk, origano, suvi paradajz, peperončino, biber, semenke anisa i šta god želite. Izabrala sam da vam predstavim sa ruzmarinom.
Prosejte brašno sa solju. Sipajte belo vino i maslinovo ulje. Isecite iglice grančice ruzmarina sitno. Dodajte ih u smesu i zamesite meko testo. Ostavite da odstoji 10 minuta. Testo je veoma prijatno da se radi sa njim.
Kidajte male komade, veličine oraha. Napravite fitilj dug oko 10 cm i uvijte u krug, pritisnite dva kraja. U šerpu sipajte oko 2 l vode. Nakon što provri pustite ih desetak minuta i kad isplivaju na površinu izvadite ih rešetkastom kašikom.
Poređajte ih na krpu. Sačekajte da se osuše 10 minuta. Poređajte ih u veliki pleh, obložen paprom za pečenje. NIje potrebno da budu na rastojanju, ne narastu.
Pecite na 190 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom 20 minuta. Izvadite đevreke na rešetku i ostavite da se ohladi. Veoma su ukusni, hrskavi i sa mekanom unutrašnjosti. Nakon što se dobro ohlade, čuvajte tarale u dobro zatvorenoj staklenoj tegli.
Neka vam je slatko!