Panakota od pomorandže sa straćatelom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
21/09/2019
"Specijalan dezert za sve one ljude koji znaju kako da uživaju u životu svim srcem "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano34
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Želatin se preliva sa malo tople vode. Pomorandže se iscede, sok se stavlja da provri, dodaje se šećer i smesa se kuva dok ne dođe u stanje gustog sirupa.

Pavlaka se meša sa mlekom u odvojenoj posudi i stavlja se da provri. Dodaje se sirup od pomorandže i meša se. Sklanja se sa ringle, dodaju se vanila i želatin i promeša se.

Raspoređuje se u posudice i ostavlja se 5 sati u frižideru. Kora limuna se narenda. Na pari se istopi čokolada i dodaje se kašika kore limuna.

Meša se i ostavlja se u zamrzivač da se zamrzne. Panakota se servira, pri čemu se posipa sitno izrendanom čokoladom od limuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar