Panakota od malina sa vinom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
18/10/2019
"Ovaj desert će biti savršen završetak svake ishrane i sjajan je za svakakve povode "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano36
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Maline se pasiraju i provuku se kroz sito da se odstrane semenke. Maskarpone se pomeša sa šećerom u kremastu masu u dodaje se pire od malina. Umuti se tako da se dobije pena.

Želatin se pomeša sa mlekom i ostavlja se 20 minuta. Pavlaka se zagreva ali ne da provri, i dodaje se mleko sa želatinom. Meša se dobro i sklanja se sa vatre pre nego što provri. Mešanje se nastavlja još dva tri minuta dok se želatin potpuno ne rastvori.

Smesa se dodaje u malin sa maskarponeom. Raspoređuje se u posudice i ostavlja se dva sata u frižideru. Priprema se sos, pri čemu se šećer meša sa vinom. Zagreva se na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne rastvori.

Dodaju se maline i sve se kuva jedan minut. Sklanja se sa vatre i ohladi se. Panakota se okreće u tanjire, pri čemu se za tu svrhu svaka posudica uvija vrućom krpom ili se potopi u toplu vodu i nakon toga se okreće. Krem se preliva sosom i odmah se servira.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar