Pikantan rižoto sa povrćem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73613
26/09/2019
"Zašto volimo rižoto - zato što je sjajan i sprema se lako "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano285
  • Pregledi tokom meseca77
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 2 šolje, dugog zrna
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 komad, ljuta
  • pečurke - 250 g, sveže
  • šargarepa - 2 komada
  • kukuruz - 200 g
  • grašak - šaka
  • mirođija - 3 struka
  • maslac - za zapršku
  • so
  • biber - po ukusu
  • soja sos - 3 kašike
  • voda - oko 5 - 6 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckamo luk i izdinstamo ga u maslacu. Dodajemo usitnjene pečurke, pirinač, šargarepe, kukuruz, grašak, mirođiju.

Začinjavamo solju i biberom. Stavljamo i usitnjenu ljutu papriku.

Sipamo oko šest šolja vode i ostavljamo jelo da se kuva na tihoj vatri, mešajući s vremena na vreme, da ne zagori.

Kada svi sastojci omekšaju i voda uvri, jelo je gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar