Zapečeno jelo od krompira sa mlevenim mesom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
27/09/2019
"Ako mislite da možete da pojedete samo jedno parče i da ustanete od stola, reći ćemo vam da ste ozbiljno potcenili koliko je ukusna ova pita "
Priprema40 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno120 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano155
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se skuva, izgnječi se sa parmezanom, parškom za pecivo i stavlja se brašno dok ne postane testo od 300-400 g. Može i sa manje brašna, ali biće lepljivije testo.

Odvojeno se zaprži mleveno meso, dodaju se isečene pečurke i kad se zaprži stavljaju se tri kašike paradajz pirea. Dodaje se čubar, biber i so po ukusu.

Nakon toga se maže posuda za pečenje, stavlja se na dno polovina testa i rasporedi se, stavlja se smesa sa mlevenim mesom, rasporedimo je na sve strane i nakon toga zatvorimo sa preostalim testom.

Pečemo na 200-220 stepeni, dok se ne zarumeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar