Šnicle na milanski način

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
03/10/2019
"Svaki zalogaj se topi u ustima, a vi želite još i još "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano518
  • Pregledi tokom meseca517
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 400 g, kontrafile (vajsbrat)
  • gran padano - oko 50 g
  • brašno - 100 g
  • prezle - 50 g
  • peršun - 1/4 vezice
  • jaja - 2 komada, domaća
  • biber - po ukusu
  • so
  • maslinovo ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na 4 parčeta i istucajte ih veoma dobro dok se ne istanje između 2 lista prozračne folje. Pospite meso solju i biberom.

Pomešajte zajedno iseckan peršun, narendans sir gran padano i prezle. Odvojeno umutite jaja.

Svako parče mesa potapajte redom u brašno, umućena jaja i smesu sa sirom.

Ubacite šnicle na milanski način da se isprže u zagrejanoj masnoći sa obe strane. Čim dobiju zlatastu preplanulost izvadite ih na rešetku sa papirom odozdo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar