Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Faširane šnicle»Šnicle sa kačkavaljem na milanski način iz 1960. godine

Šnicle sa kačkavaljem na milanski način iz 1960. godine

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Šnicle sa kačkavaljem na milanski način iz 1960. godine
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Što je više retro, to je bolje, bar za šnicle sa kačkavaljem"

Potrebni sastojci

  • svinjski kotleti - 5 komada, bez kostiju
  • jaja - 6 komada
  • brašno - 1 1/2 kašika
  • hleb - 1 1/2 kašika, mrvice belog
  • narendan kačkavalj - 2 kašike
  • ulje - 2 šolje
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremljeni svinjski kotleti se operu veoma dobro. Istucaju se na tanko. Nožem se seku po krajevima i sredini da se ne savijaju prilikom prženja.

Promešaju se istucani biber i so i šnicle se namažu sa obe strane. Ostavljaju se da odstoje 30 minuta na hladnom.

Meša se kaša od jaja umućenih u penu, brašna, mrvica belog hleba i kačkavalja. Meša se viljuškom, ne pasira se, da ostane narendan kačkavalj.

Šnicle se potapaju u kašu i ostavljaju se da odstoje 10 minuta u njoj.

Ulje se zagreva i u njemu se prže šnicle na srednjoj temperaturi, pri čemu se okreću nekoliko puta, da se dobro isprže.

Prže se sa dobrom količinom kaše, a kada se potope u ulje, preko šnicle koja se prži se stavlja malo kaše.

Ukusne šnicle sa kačkavaljem na milanski način iz 1960. godine, koje treba da probate!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: