Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Faširane šnicle»Šnicle sa kačkavaljem na milanski način iz 1960. godine

Šnicle sa kačkavaljem na milanski način iz 1960. godine

ažurirano:
Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
505973k
Šnicle sa kačkavaljem na milanski način iz 1960. godine
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Što je više retro, to je bolje, bar za šnicle sa kačkavaljem."

Potrebni sastojci

  • svinjski kotleti - 5 komada, bez kostiju
  • jaja - 6 komada
  • brašno - 1 1/2 kašika
  • hleb - 1 1/2 kašika, mrvice belog
  • narendan kačkavalj - 2 kašike
  • ulje - 2 šolje
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremljeni svinjski kotleti se operu veoma dobro. Istucaju se na tanko. Nožem se seku po krajevima i sredini da se ne savijaju prilikom prženja.

Promešaju se istucani biber i so i šnicle se namažu sa obe strane. Ostavljaju se da odstoje 30 minuta na hladnom.

Meša se kaša od jaja umućenih u penu, brašna, mrvica belog hleba i kačkavalja. Meša se viljuškom, ne pasira se, da ostane narendan kačkavalj.

Šnicle se potapaju u kašu i ostavljaju se da odstoje 10 minuta u njoj.

Ulje se zagreva i u njemu se prže šnicle na srednjoj temperaturi, pri čemu se okreću nekoliko puta, da se dobro isprže.

Prže se sa dobrom količinom kaše, a kada se potope u ulje, preko šnicle koja se prži se stavlja malo kaše.

Ukusne šnicle sa kačkavaljem na milanski način iz 1960. godine, koje treba da probate!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: