Način pripreme
Počnite sa pripremom telećih kolenica: lagano ih pobrašnite sa obe strane. Zagrejte tiganj koji se ne lepi, dodajte malo ulja i propržite juneće kolenice.
Veoma je važno da ne zagore, pa dobro podesite toplotu. Posolite, pobiberite i dodajte čašu belog vina i ostavite da ispari.
Kada vino ispari, dodajte bujon od povrća dok se goveđe kolenice ne pokriju. Pokrijte posudu poklopcem i ostavite da se kuva sat i po. Ovo dugo kuvanje će kolenice učiniti mekim i sočnim.
Dok se ovo kuva, pripremite milanski rižoto. U tiganju propržite seckani crni luk na 30 g maslaca. Kada luk dobije zlatnu boju, dodajte pirinač i pržite nekoliko minuta. Malo po malo dodajte bujon uz stalno mešanje da se rižoto ne zalepi. Ne zaboravite da sipate bujon tek kada se prethodni potpuno upije od pirinča.
Kada je pirinač skuvan, isključite vatru i dodajte rendani parmezan i preostali maslac. Dobro promešajte dok ne dobijete kremastu konzistenciju.
Poslužite rižoto u dubokim tanjirima, stavite rižoto na jednu stranu tanjira, na vrh stavite malo osobuka, poprskajte sosom i rendanom koricom limuna.
Ovaj završni dodir će vašem jelu dodati svežinu i živost. Ossobuco alla Milanese poslužite vruće.