Način pripreme
1. Posolite i natrljajte meso biberom. Uvaljajte u brašno svako parče i otresite višak.
2. Ugrejte maslinovo ulje na umerenoj vatri i dinstajte luk 5 minuta, nakon toga stavite komade kolenice i maslac. Pržite još 5 minut, okrenite meso po sredini za to vreme.
Kontrolišite temperaturu, ako luk počne da dobija zlatnu boju, smanjite vatru i poklopite.
3. Sipajte vino i bujon, kuvajte 3 minuta sa otvorenim poklopcem da alkohol isparii ponovo dobro zatvorite posudu i ostavite da se dinsta na umerenoj vatri 1 sat i 20 minuta. Gledajte s vremena na vreme i dodajte malo vode ako je potrebno.
4. Za to vreme pripremite gremolatu. Sitno iseckajte sve sastojke za nju i pomešajte sa solju. Možete koristitii blender, ali pazite da ne napravite kašu.
5. Čim meso bude gotovo sipajte u šerpu pripremljenu gremolatu i dinstajte još 3 minuta.
6. Jelo možete odmah servirati.
Prijatno!