Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Domaći demiglas sos

Domaći demiglas sos

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Domaći demiglas sos2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
260 min.
"Za one koji žele da postanu pravi majstori kuvanja"

Potrebni sastojci

  • goveđe kosti - 250 g
  • voda - 700 ml
  • šaragrepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • peršun - 1 komad, koren
* merne jedinice

Način pripreme

Kosti se operu i nalome na parčiće po 5-7 cm. Zaprže se na tiganju sa svih strana. Dodajemo isečen luk, šargarepu i koren peršuna.

Kada kosti postanu svetlo braon prebacuju se u šerpu i doliva se vruća voda.

Kuvaju se 4-5 sati na laganoj vatri, pri čemu se povremeno sklanja pena i masnoća dok se ne zgusne. Gotov bujon se procedi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: