Svinjski filei sa mocarelom i sušenim paradajzom

07/10/2019
"Verovali ili ne, ovo jelo je odlično za ljude koji su na keto ishrani "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano33
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 - 450 g, tanko isečen kontrafile
  • mocarela - 1 lopta (125 g)
  • sušeni paradajz - nekoliko mariniranih
  • pesto - 2 supene kašike, od bosiljka
  • senf - 2 supene kašike
  • ulje - 2 supene kašike ili maslonovo ulje
  • origano - svež
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo senf i pesto zajedno sa masnoćom, biberom i dobro promešamo. Namažemo filee dobijenom smesom sa obe strane i ostavljamo. Lepo je da se marinuju bar 2-3 sata.

U ugrejanom gril tiganju oko 3-4 minuta sa svake strane pečemo filee. Poređamo ih u pleh i na svaki stavljamo po nekoliko komada sušenog paradajza i listove origana.

Odozgo poređamo mocarelu, isečenu na tanke kriške.

Pečemo u ugrejanoj rerni oko 15 mintua dok mocarela ne dobije zlatnu boju i dok se ne rastopi.

Vreme obrade zavisi od tiganja, ali i od rerne i može da varira u zavisnosti od debljine filea, ali vreme treba da bude isto, ukoliko koristite tanko isečeno meso.

Ideja za serviranje - sveža salata i suvo belo vino.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar