Način pripreme
Slanina, beli luk i luk se iseku na sitno. Paradajz se ocedi od tečnosti i iseče se na sitno.
Luk se zaprži u maslinovom ulju dok ne postane prozračan, dodaju se beli luk i slanina i prže se 2 minuta uz neprestano mešanje. Dodaje se paradajz i tiganj se poklapa poklopcem. Nakon 2 minuta se sklanja sa ringle.
Priprema se bešamel, tako što se maslac rastapa na laganoj vatri, dodaje se brašno i meša se dobro, da nema grudvica. Dodaju se so, voda i mleko i zagrevaju se uz neprestano mešanje dok se ne zgusnu.
U posudu za pečenje se sipa malo sosa i ređa se polovina kora za lazanju. Odozgo se stavlja pola nadeva. Sir se narenda i polovina se stavlja odozgo. Posipa se origanom.
Pokriva se sa preostalim korama za lazanju, preliva se sosom, posipa se preostalim sirom i na kraju se posipa parmezanom. Peče se 30 minuta pod poklopcem u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Nakon toga poklopac se sklannja i lazanja se peče još 15 mintua. Servira se, seče se na kvadrate vruća i ukrašava se listićima bosiljka.