Lincer keksići

ažurirano:
IsiIsi
Pomoćnik kuvara
6718148
Lincer keksići1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
20
"Ko je rekao da se lincer kolači jedu samo tokom hladnih meseci, mnogo je pogrešio - ukusni su i poželjni tokom cele godine."

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • maslac - 250 g, kravlji
  • šećer u prahu - 200 g
  • jaja - 3 - 4 žumanca (u zavisnosti od veličine)
  • za slepljivanje
  • marmelada - kiselija (najbolje crvena)
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte brašno i šećer u prahu, napravite udubljenje i stavite žumanca. Isecite maslac na kriške i stavite oko žumanaca. Zamesite glatko testo.

Ako se mrvi, dodajte žumance, a ako je sutuacija obrnuta, dodajte brašno. Uvijte u foliju i ostavite u frižideru na bar 2 sata.

Nakon što izvadite iz frižidera, ostavite na sobnoj temperaturi oko 10-15 minuta, razvucite koru i isecite kalupima.

Keksiće pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 10-12 minuta ili dok ne porumene.

Pečene i ohlađene keksiće zalepite sa marmeladom i pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: