Lincer keksići

IsiIsi
Pomoćnik kuvara
661614810
Lincer keksići
Fotografije: Anonymous
2 / 3
07/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
20
"Ko je rekao da se lincer kolači jedu samo tokom hladnih meseci, mnogo je pogrešio - ukusni su i poželjni tokom cele godine"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • maslac - 250 g, kravlji
  • šećer u prahu - 200 g
  • jaja - 3 - 4 žumanca (u zavisnosti od veličine)
  • za slepljivanje
  • marmelada - kiselija (najbolje crvena)
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte brašno i šećer u prahu, napravite udubljenje i stavite žumanca. Isecite maslac na kriške i stavite oko žumanaca. Zamesite glatko testo.

Ako se mrvi, dodajte žumance, a ako je sutuacija obrnuta, dodajte brašno. Uvijte u foliju i ostavite u frižideru na bar 2 sata.

Nakon što izvadite iz frižidera, ostavite na sobnoj temperaturi oko 10-15 minuta, razvucite koru i isecite kalupima.

Keksiće pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 10-12 minuta ili dok ne porumene.

Pečene i ohlađene keksiće zalepite sa marmeladom i pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: