Krambl od jabuka i suvog grožđa

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
08/10/2019
"U stomaku uvek ima mesta za još jedno parče ovog krambla "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano183
  • Pregledi tokom meseca183
  • Pregledi tokom sedmice23
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite jabuke, isecite ih na velike parčiće i stavite u duboku posudu. Dodajte sok od pomorandže, narendanu koru pomorandže, suvo grožđe, cimet i dve kašike smeđeg šećera.

Namažite široku posudu za pečenje sa oko 20 g maslaca i zagrejte rernu. Dodajte voćnu smesu i pecite oko 10-15 minuta, dok jabuke ne omekšaju.

U međuvremenu isecite preostali maslac na kocke. Pomešajte ga sa maslacem prosejanim sa prstohvatom soli i mrvite smesu u mrvice. Dodajte ovsene pahuljice i orahe. Prebacite jabuke u keramički kalup za pečenje.

Odozgo pokrijte ovsenim mrvicama i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Servirajte kolač sa kuglom sladoleda po izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar