Dinstane škampe

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
08/10/2019
"Škampe nisu zahtevne za kuvanje, ali sa tačnim receptom su pravi delikates "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano30
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Škampi se očiste, tako da ostane samo meso. Beli luk se seče na sitno i zaprži se tri minuta.

Limun se cedi i sok se dodaje u beli luk u tiganju. Beli luk se prži dok ne postane zlatast i dodaju se vino i pavlaka.

Meša se i stavlja se da provri, nakon čega se kuva 2 minuta.

Škampe se spuštaju u sos i dinstaju se na laganoj vatri pod poklopcem 10 minuta. Dodaju se struk ruzmarina i so.

Posipa se sitno isečenim peršunom i servira se odmah.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar