Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za ribu»Grčki sos za škampe i lignje

Grčki sos za škampe i lignje

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Grčki sos za škampe i lignje
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Grčki sos za škampe i lignje - servirajte sa ukusnim sosom"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 200 g
  • majonez - 3 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • kari - 1 kašika
  • so
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica, za škembe
  • sok od limuna - 1 kašika, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Kiselo mleko i majonez se stavljaju u posudu. Meša se dobro da nema grudvica.

Beli luk se oljušti i izgnječi. Dodaje se u posudu.

Iscedi se sok od limuna. Dodaje se. Dodaju se so i ljuta aleva paprika.

Orignalan recept za ovaj mlečni sos je sa šafranom, ali budući da ga ja nisam imala zamenila sam ga karijem.

Kada se koristi šafran doza je 1 prstohvat i natopi se u malo vode.

Ocedi se i koristi se samo tečnost za sos.

Dodaje se kari ili šafran. Meša se dobro.

Grčki sos za škampe i lignje je isprobano sjajan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: