Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Škampi u kokosovom mleku

Škampi u kokosovom mleku

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Škampi u kokosovom mleku
Fotografije: Stanislava Valkova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Poslužite škampe sa kokosovim mlekom i egzotiku iznesite na sto."

Potrebni sastojci

  • škampi - 400 g lagano zamrznuti
  • beli luk - 5 - 6 čenova, fino mleveni
  • kokosovo mleko - 100 ml
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • maslac - 100 g
  • so
  • biber - po ukusu
  • peršun - 5 - 6 kašika sitno naseckan
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju otopite 30-35 g maslaca. Kada se maslac zagreje, dodajte mleveni beli luk i pržite oko minut. Važno je da beli luk ne izgori – ne sme da porumeni. Ako se to dogodi, jelo će biti gorko!

Sada pržite škampe. Spremaju se ne samo brzo, već vrlo brzo! Pržite ih 45-50 sekundi sa svake strane, na prilično jakoj vatri, pa dodajte kokosovo mleko i začinite solju i biberom.

Sledi limunov sok, sipajte, pustite da provri, stalno mešajte. Posle 30-40 sekundi dodajte preostali maslac i pospite seckanim peršunom, ostavite malo za dekoraciju.

Maslac će se potpuno otopiti za još 30-40 sekundi, ne više... Kad provri izvadite i ukrasite škampe sa kokosovim mlekom preostalim peršunom.

Ovaj recept za morske plodove je egzotičan i veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: