Domaća ovčija pršuta

Милица ПавловићМилица ПавловићPočetnik
10/10/2019
"Međutim, treba da zahladi i tek tada možete da spremate ovo tanko meze "
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ovčije meso - 1 čereg, sirovo
  • so - 2 - 3 kg krupne soli
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče. Na dno kofe od 5l se sipa krupna so. Ređa se isečeno meso i ponovo se posipa so.

Tako se ređa dok se ne napuni cela kofa. Poklopi se i ostavi se tako da odstoji na hladnom 10 dana.

Nakon toga se meso vadi iz kofe, kofa se opere, jer meso iz sebe pušta prljavu vodu. Ako je meso na nekim mestima crveno, ponovo se stavlja so i meso se ređa u kofu.

Još 10 dana tako odstoji i pršuta je spremna za konzumaciju ili pripremanje jela. Na fotografiji pršuta je sa smanjenom količinom soli i spremna je za kuvanje.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar