Svinjski kare sa sosom od lisičarke

10/10/2019
"Grešite ako mislite da nećete sipati dodatno, mnogo grešite "
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g od buta
  • maslac - 60 g
  • brašno - 1 šolja
  • ulje - 2 supene kašike
  • beli luk - 1 kašičica, u granulama
  • lisičarke - 300 g, pečurke
  • pivo - 100 ml
  • pavlaka - 100 ml
  • luk - 1 glavica
  • sok od limuna
  • so
  • biber
  • kumin - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečemo na kare, stavljamo u odgovarajuću posudu, začinimo solju, kuminom i biberom po ukusu, dodajemo ulje, granule belog luka i pivo. Sve dobro promešamo dok se ne pomešaju svi sastojci.

Meso ostavljamo bar 1 sat u smesi, nakon toga svaki kare uvaljamo u brašno i propržimo sa rastopljenim maslacem. Gotov kare poređamo u pleh. Luk sitno isečemo, pržimo u malo kravljeg maslaca.

Dodajemo pečurke, isečene na ivice, posipamo biberom po ukusu. Sipamo sok od limuna po ukusu, dodajemo i pavlaku i promešamo.

Dobijenom smesom prelivamo kare i stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni da se peče oko 20 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar