Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjski kare sa kiselom pavlakom

Svinjski kare sa kiselom pavlakom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Svinjski kare sa kiselom pavlakom
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Zar ne želite da ga pojedete do poslednjeg?"

Potrebni sastojci

  • svinjski kare - 1 kg
  • kisela pavlaka - 300 g
  • crno vino - 100 ml
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • soja sos - 2 - 3 kašike
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • biber - 2 - 3 prstohvata
  • so - 2 - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na kolutove debljine jedan centimetar. Posolite i natrljajte šnicle mlevenim biberom i istucanim belim lukom. Stavite meso u posudu naprskajte soja sosom, vinom i uljem i ostavite da odstoji 2-3 sata može i više.

Poređjate filee u malu pravougaonu posudu za pečenje, blago preklopljene jedne preko drugih. Između njih stavite po dve kašike kisele pavlake.

Prelijte meso sosom, u kome se mariniralo, i pokrijte posudu folijom.

Stavite posudu u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 30 minuta.

Sklonite foliju i ostavite da se zapeče još malo dok se filei ne zarumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: