Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Lisičarke sa pirinčem

Lisičarke sa pirinčem

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
7522581
Lisičarke sa pirinčem
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
3
"Posno, mnogo aromatično i veoma ukusno prolećno jelo - probajte i podelite s prijateljima"

Potrebni sastojci

  • lisičarke - 500 - 600 g (sveže ili zamrznute)
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 2 srednje glavice
  • ulje
  • aleva paprika - 1 - 2 kašike
  • biber
  • so
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Ako imate sveže pečurke, dobro ih očistite i operite, ako su mnogo velike - isecite na parčiće. Blanširajte ih u vreloj vodi 5-10 minuta, izvadite i ocedite.

A ako su zamrznute, prethodno blanširane - sačekajte da se odmrznu. Isecite luk na sitno i zapržite na kratko u zagrejanom ulju, dodajte pečurke, promešajte. Posle dodajte i alevu papriku, opet promešajte.

Sipajte vrelu vodu, koliko vam bude neophodno za samo jelo - oko 1, 5-2litra. Lisičarkama je potrebno dosta vremena da omekšaju.

Tada dodajte unapred opran pirinač, kada provri - ostale začine: so, biber i čubar. Čim se pirinač skuva sklonite sa ringle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: