Pileće rolnice

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
11/10/2019
"Pileće grudi su stvorene da budu pretvorene u čudesno ukusne rolnice, ako nas pitate "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano100
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Istucajte pažljivo pileće grudi dok ih dobro ne istanjite. Stavite papir za pečenje u posudu za pečenje i namažite je sa malo maslinovog ulja.

Poređajte istucane pileće grudi i namažite ih maslinovim uljem. Začinite ih solju i biberom. Odozgo poređajte sir, origano, beli luk i koru limuna. Pažljivo uvijte u rolnice i pričvrstite čačkalicom.

Zagrejte rernu na 230 stepeni. Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja u tiganju i ispržite pileće rolnice sa svih strana oko deset minuta. Prebacite ih u malu posudu za pečenje i zapecite 5-7 minuta.

Sipajte vino, bujon i sok od limuna u malu šerpu, stavite da provri i kuvajte, dok se tečnost ne redukuje do polovine.

Izvadite pileće rolnice, isecite ih i prelijte sosom. Ukrasite kriškama limuna i servirajte sa garnirungom po izboru.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar