Način pripreme
Istucajte pažljivo pileće grudi dok ih dobro ne istanjite. Stavite papir za pečenje u posudu za pečenje i namažite je sa malo maslinovog ulja.
Poređajte istucane pileće grudi i namažite ih maslinovim uljem. Začinite ih solju i biberom. Odozgo poređajte sir, origano, beli luk i koru limuna. Pažljivo uvijte u rolnice i pričvrstite čačkalicom.
Zagrejte rernu na 230 stepeni. Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja u tiganju i ispržite pileće rolnice sa svih strana oko deset minuta. Prebacite ih u malu posudu za pečenje i zapecite 5-7 minuta.
Sipajte vino, bujon i sok od limuna u malu šerpu, stavite da provri i kuvajte, dok se tečnost ne redukuje do polovine.
Izvadite pileće rolnice, isecite ih i prelijte sosom. Ukrasite kriškama limuna i servirajte sa garnirungom po izboru.