Ovčije meso sa graškom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
12/10/2019
"I dane zaboravite da servirate sa kiselim mlekom - po ovom receptu ispada veoma ukusno "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano29
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ovčije meso - 1 kg
  • luk - 3 glavice
  • maslac - 5 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 5 kašike
  • grašak - 2 kg, zamrznut, ili iz konzerve
  • kiselo mleko - 1 čaša
  • ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na srednje parčiće. Luk sečemo na kriške. U šerpi sa zagrejanim uljem pržimo meso i luk.

Začinjavamo solju i alevom paprikom, sipamo vodu i kuvamo dok meso ne omekša. Dodajemo grašak.

Od maslaca i brašna spremamo belu zapršku, koju dodajemo u meso i sos. Ostavljamo da vri još 20 minuta na tihoj vatri. Serviramo sa kiselim mlekom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar