Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjko meso sa graškom iz konzerve

Svinjko meso sa graškom iz konzerve

Svinjko meso sa graškom iz konzerve
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Brz ručak ili večera, za koje je uvek malo vremena - svinjetina sa graškom iz konzerve, rešavamo probleme sa satom odmah"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g, za kuvanje
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 4 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • paradajz - 50 g, narendan
  • so - po ukusu
  • origano
  • beli luk - 2 čena
  • grašak - 2 tegle
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso se očisti od masnoće i iseče na krupne parčiće. Očišćeno povrće se seče na sitno. U šerpi se zagreva ulje i zaprži se meso dok ne pobeli.

Dodaje se sitno isečen luk i šargarepa, zaprže se na kratko da omekšaju. Sipa se aleva paprika, narendan paradajz i čenovi belog luka.

Sipa se vruća voda da prekrije sastojke. Posle se dodaje oceđen grašak iz tegli.

Meša se i začinjava se solju, origanom i prstohvatom ljute aleve paprike. Ostavlja se na tihoj vatri da se kuva dok meso i grašak ne budu gotovi.

Treba da uvri veći deo tečnosti. Svinjetina sa graškom se servira topla za ručak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: