Jednostavni tompusi sa mašću

13/10/2019
"A znate li, a ako vas niko ne gleda, možete da pojedete koliko god želite ovih tompusa "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano102
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g, belo
  • svinjska mast - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • žumanca - 1 komad
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 1 prstohvat
  • so - 1 prstohvat
  • marmelada
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosevamo i sipamo u veliku posudu. Napravimo udubljenje i u njega sipamo umućena jaja. Stavljamo svinjsku mast i vodu.

Dodajemo šećer i so i zamesimo testo. Rasporedimo ga na ravnu koru i sečemo na male pravougaonike. U svaki od njih stavljamo marmeladu i uvijamo tompuse.

Dobijene tompuse poređamo u namazan i brašnom posut pleh. Pečemo u ugrejanoj rerni na 170 stepeni.

Nakon dvadesetak minuta vadimo iz rerne i posipamo šećerom u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar