Salata sa lignjama, škampima i kineskim kupusom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
15/10/2019
"Bogata salata koju svako lako može da spremi "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano70
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • lignje - 200 g
  • škampi - 150 g, skuvani i očišćeni
  • kineski kupus - 150 g
  • prepeličija jaja - 15 komada
  • masline - 20 komada, zelene ili crne
  • lovorovi listovi - 2 komada
  • biber - 5 zrna
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • sirće - 2 kašike
  • senf - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U kipuću vodu se stavljaju lovorov list i biber. Pažljivo se spuštaju lignje i kuvaju se 2-3 minuta. Vade se i ohlade se. Iseku se na lente.

Masline bez koštica se seku na sitno. Kupus se iseče na tanke lente.

Skuvamo jaja.

Pripremamo dresing od maslinovog ulja, sirćeta i senfa. Dodaje se so i biber.

U dubokoj posudi se pomešaju kupus, lignje, škampi i masline.

Začinjavaju se i ukrašavaju skuvani i oljuštenim, isečenim prepeličijim jajima.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar