Način pripreme
Pomešajte dve kašike meda sa senfom, sok od pomorandže, sok od limuna, maslinovo ulje i so po ukusu.
Iskidajte na krupno ajsberg, operite pod tekućom vodom i ostavite da se dobro ocedi, po želji možete da osušite, upijajući kapljice vode kuhinjskim ubrusom, ali treba da je čvršći, da ne ostavlja trunčice po povrću. Pomešajte sa narendanom šargarepom i kukuruzom.
Stavite u centar širokog tanjira gomilicu salate, a sa strane poređajte krugove paradajza i šajbne oljuštene pomorandže od druge preostale polovine. Pospite koštunjavim voćem - sirovim ili blago zapečenim u suvom tiganju.
Pospite obilno i dresingom i blago promešajte gurajući parčiće ajsberga da padne svuda i po njemu.
Koziji sir namažite obilno preostalim medom, ako jedna kašičica nije dovoljna uzmite više. Zapecite kratko na suvom tiganju sa nelepljivim dnom dok svaka strana ne dobije zlatastu preplanulost i koricu.
Stavite dve šajbne prek salate i pospite balsamiko redukciju za završnicu.
Sveža, ukusna i zasitna salata koja cveta od jedne velike raznovrsnosti ukusa.
Prijatno!