Način pripreme
Maline se pasiraju i provuku se kroz sito da se odstrane semenke. Maskarpone se pomeša sa šećerom u kremastu masu u dodaje se pire od malina. Umuti se tako da se dobije pena.
Želatin se pomeša sa mlekom i ostavlja se 20 minuta. Pavlaka se zagreva ali ne da provri, i dodaje se mleko sa želatinom. Meša se dobro i sklanja se sa vatre pre nego što provri. Mešanje se nastavlja još dva tri minuta dok se želatin potpuno ne rastvori.
Smesa se dodaje u malin sa maskarponeom. Raspoređuje se u posudice i ostavlja se dva sata u frižideru. Priprema se sos, pri čemu se šećer meša sa vinom. Zagreva se na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne rastvori.
Dodaju se maline i sve se kuva jedan minut. Sklanja se sa vatre i ohladi se. Panakota se okreće u tanjire, pri čemu se za tu svrhu svaka posudica uvija vrućom krpom ili se potopi u toplu vodu i nakon toga se okreće. Krem se preliva sosom i odmah se servira.