Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota sa sirupom od malina

Panakota sa sirupom od malina

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Panakota sa sirupom od malina1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Jedan drugačiji desert koji pleni ukusom, izgledom i aromom"

Potrebni sastojci

  • kokosovo mleko - 900 ml
  • šećer u prahu - 150 g
  • vanila - 1 mahuna
  • želatin - 3 lista ili 6 kašika, instant
  • za sirup od malina
  • maline - 200 g
  • menta
  • šećer - 3 kašike
  • belo vino - 80 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte šolju kokosovog mleka, šećer u prahu i ostruganu mahunu vanile (zajedno sa mahunom) u posudu na slaboj vatri 2 minuta, dok se šećer ne rastvori.

Natopite listove želatine u hladnoj vodi 3 minuta, ocedite ih i promešajte ih u krem. Nakon toga pažljivo promešajte sa preostalim kokosovim mlekom i izvadite mahunu vanile.

Procedite krem u dezertne čaše i stavite da se stegne u frižideru oko 4 sata.

Pasirajte maline i ponovo procedite kroz sito da odstranite semenkice. Stavite u posudu na ringlu zajedno sa belim vinom, šećerom i mešajte dok se šećer ne istopi.

Servirajte panakotu, tako što je okrenete u tanjir i prelijete sirupom od malina. Ukrasite listićima mente.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: