Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Moji uspešni čizkejkovi

Moji uspešni čizkejkovi

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Moji uspešni čizkejkovi
Fotografije: marcheva14
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Koliko lepši ispadnu čizkejkovi, to ćete manje hteti da ih delite s drugima"

Potrebni sastojci

  • keks - 150 g, Petit Beurre s maslacem
  • maslac - 80 g, istopljen
  • sitan sir - 300 g, fin
  • šećer - 100 g, kristal
  • jaja - 2 komada
  • vanila - 1 kašičica, ekstrat
  • limunov sok - 1 supena kašika
  • brašno - 15 g ili ravna supena kašika
  • kisela pavlaka - 185 g od 20%
  • još
  • slatko od šumskih jagoda - 12 kašičica
  • pavlaka - 50 ml od 35 posto, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 160 stepeni;

Kalup za mafine 12 komada i papirne korpice

Keks se samelje u blenderu da se dobije braškasta forma. Stavi se u činiju i doda se istopljeni maslac, lepo se promeša spatulom kako bi smesa postala kao pesak. Postave se papirne korpice u kalup i kašičicom se smesa ravnomerno rasporedi u njih. Lepo se utisne na dno korpice. Ostavi se sa strane.

Vurda (sitan sir) se umuti mikserom zajedno sa šećerom da se dobije krem, ako je potrebno može i da se pasira u blenderu. Dodaju se jaja, ponovo se muti dok se ne dobije glatka smesa, dodaje se ekstrat vanile, limunov sok i ravna supena kašika brašna. Muti si dok se ne dobije gladak krem - oko 5-7 minuta, na kraju se dodaje i kisela pavlaka i ponovo se muti da se dobije krem glatka smesa.

Smesom se napune 2/3 kalupa, iznad keksa.

Peče se u zagrejanoj rerni na 160 stepeni 15 minuta.

Kod mene se nisu pekli tačno 15 minuta. Nemojte se varati da mogu da ostanu nedopečeni, naprotiv, vreme je tačno, ali ipak zavisi i od rerne. Dok se peče treba da gledate i ako primetite nakon 15 minuta male pukotine na kapkejkovima, odmah vadite.

Hlade se u kalupima. Kad se dobro ohlade, papirne korpice se pažljivo skidaju, ređaju se na ravnu podlogu. Odozgo se stavlja po kašičica slatkog po izboru, moje je bilo domaće slatko od šumskih jagoda.

Za njihovu dekoraciju, umuti se pavlaka da se dobije sneg. Stavlja se u špric sa nastavkom u obliku zvezdice i stavlja se pavlaka - kako procenite.

Pri serviranju se dodaje i mali list mente.

Kapkejkovi su gotovi.

Kalup koji koristim za mafine nije od najvećih, srednje je veličine, tako da koristim i papirne korpice istog oblika i možda mi je zbog toga ostalo malo smese od jaja i pavlake, koju sam sipala u posudicu za krem karamel i ispekla. Jedino što nisam mogla lepo da izvadim skuvani krem, ali ukus je perfektan. Ovo je samo kao savet.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: