Način pripreme
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U procesoru za hranu izmrvite keks u sitne mrvice. Dodajte otopljeni maslac i mešajte dok se smesa ne sjedini.
Podeliti smesu ravnomerno između 12 papirnih šolja za mafine. Pritisnite zadnjom stranom kašike i poravnajte dno. Pecite 5-8 minuta, pa izvadite iz rerne i ostavite sa strane.
Smanjite toplotu rerne na 170 stepeni.
U veću posudu sipajte krem sir i šećer, umutite mikserom dok se ne dobije kremasta smesa. Dodajte ekstrakt vanile, sok od limuna, rendanu koru od limuna, pavlaku i umutite dok ne postane glatka smesa. Dodajte jedno po jedno jaje, mutite posle svakog dodavanja samo dok se ne sjedine.
Podeliti fil između šoljica.
Pecite oko 15 minuta. Mini čizkejkovi treba da budu lagano rumeni i iako će se tokom pečenja naduti, posle će splasnuti. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ostavite u frižideru u poklopljenoj posudi najmanje 4 sata ili više.
Uklonite papirne korpe pre serviranja. Na svaki mini čizkejk namažite malo džema od jagoda i ukrasite isečenim jagodama i listićima nane.
Uživajte uz moje mini čizkejkove sa jagodama i limunom za Dan zaljubljenih!
Zajednički praznik!