Način pripreme
Ugrejte mleko sa maslacem na tihoj/umerenoj vatri. Kad se maslac potpuno rastopi i tečnost počne da vri, sipajte brašno odjednom, so i šećer i mešajte.
Smanjite jedan-dva stepena i ne prestajte da mešate dok testo ne počne da se odvaja od ivica posude.
Skinite sa vatre i ostavite testo da se ohladi - ne više od 10 minuta.
Dodajte jaja, jedno po jedno uz neprestano mešanje mikserom. Dok se jedno jaje ne integriše, nemojte stavljati sledeće.
Dobijeno lelpljivo kuvano testo prebacite u špric na nastavkom, reckastim sa jedne strane i na papiru za pečenje pravite eklere, na rastojanju jedan od drugog.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 20-25 minuta dok ne dobije zlatnu boju.
Nakon što ekleri budu gotovi isključite rernu i ostavite vrata otvorena još 10 minuta.
Kad se ekleri ohlade potpuno, isecite ih poprečno i napunite šlagom, kremom po izboru ili sa čak slanim nadevom po želji.
Prijatno!