Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Punjene Vekne»Moji uspešni punjeni hlepčići

Moji uspešni punjeni hlepčići

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Moji uspešni punjeni hlepčići
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
02/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"U našem srcu uvek ima mesta za još jedan punjeni hlepčić. a u stomaku nažalost nema"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • voda - 220 ml
  • kvasac - 25 g, živ
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 prstohvat
  • ulje - 60 ml
  • mocarela - 125 g
  • čeri paradajz - 3 - 4 komada
  • masline - 5 - 6 komada, crne ili zelene
  • pašteta - po izboru
  • origano - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje, u koji sipate blago zagrejanu vodu. U nju namrvite kvasac i stavite izdašan prstohvat šećera. Promešajte i ostavite da se kvasac aktivira 5-6 minuta.

Sipajte ulje, stavite so u brašno i zamesite glatko i elastično testo. Ako je neophodno dodajte brašno uz mešenje, ali po malo, da ostane testo vazdušsto, meko, ali nelepljivo.

Od njega oformite 8 loptica i svaku spljeskajte dlanovima, stavljajte u centar nadev od mocarele sa čeri paradajzom i origanom, mocarelu s maslinama ili paštetu.

Skupite krajeve, savijajući unutar kruga i zatvorite dobro u centru gde se testo ujedinjuje.

Poređajte hlepčiće u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje ili blago namazanom. Ostavljajte rastojanje između njih.

Tako ostavite da narastu 30-40 minuta.

Pecite punjene hlepčiće u rerni zagrejanoj na 185 tepeni 25 minuta ili dok ne odbiju zlatastu preplanulost.

*Ja sam peklaiz dva puta, da bih bila sigruna da neće da se zalepe jedni za druge.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: