Način pripreme
Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje, u koji sipate blago zagrejanu vodu. U nju namrvite kvasac i stavite izdašan prstohvat šećera. Promešajte i ostavite da se kvasac aktivira 5-6 minuta.
Sipajte ulje, stavite so u brašno i zamesite glatko i elastično testo. Ako je neophodno dodajte brašno uz mešenje, ali po malo, da ostane testo vazdušsto, meko, ali nelepljivo.
Od njega oformite 8 loptica i svaku spljeskajte dlanovima, stavljajte u centar nadev od mocarele sa čeri paradajzom i origanom, mocarelu s maslinama ili paštetu.
Skupite krajeve, savijajući unutar kruga i zatvorite dobro u centru gde se testo ujedinjuje.
Poređajte hlepčiće u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje ili blago namazanom. Ostavljajte rastojanje između njih.
Tako ostavite da narastu 30-40 minuta.
Pecite punjene hlepčiće u rerni zagrejanoj na 185 tepeni 25 minuta ili dok ne odbiju zlatastu preplanulost.
*Ja sam peklaiz dva puta, da bih bila sigruna da neće da se zalepe jedni za druge.
Prijatno!