Panakota od đumbira sa jagodama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
21/10/2019
"Ocenjuješ jedan desert tek kada ga pojedeš i niko ne želi da podeli njegov sa tobom "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano12
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Želatin se preliva sa 100 ml hladne vode, ostavlja se 10 minuta da nabubri, ocedi se i rastvara se na pari. Sveže mleko se stavlja da provri zajedno sa šećerom, đumbirom i kurkumom.

Čim provro sklanja se sa ringle. Dodaje se rastvoreni želatin i meša se. Ostavlja se 15 minuta i procedi se. Razliva se u posudice i ostavlja se da se ohladi u frižideru, dok se ne stegne.

Jagode se iseku na kriške, menta se iseče na sitno i pomeša se sa jagodama, likerom i šećerom u prahu. Panakota se okreće u tanjire i do nje se stavlja smesa sa joagodama, koja se ukrašava umućenom pavlakom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar